GLOBAL INTEGRATSIYA SHAROITIDA SAVDO XIZMATLARINIRIVOJLANTIRISH IMKONIYATLARI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada global integratsiya sharoitida savdo xizmatlarini rivojlantirishimkoniyatlari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida globallashuv, raqamli transformatsiyava xalqaro integratsiyaning savdo xizmatlariga ta’siri o‘rganildi. Statistik vataqqoslama usullar asosida xizmatlar sektorining iqtisodiy o‘sishdagi o‘rni baholandi.Natijalar savdo xizmatlari iqtisodiyotning muhim tarkibiy qismi ekanini va elektronsavdo hamda logistika infratuzilmasi rivoji imkoniyatlarni kengaytirganiniko‘rsatdi.Raqobat muhiti va institutsional omillar samaradorlikka bevosita ta’sirko‘rsatgani aniqlandi. Tadqiqot savdo xizmatlarini rivojlantirishda tizimli yondashuvzarurligini asoslab berdi.