HUDUDLARNING NOMUTANOSIB RIVOJLANISHINI BAHOLASHDARAQAMLI MONITORING TIZIMLARIDAN FOYDALANISH (Marketing Journal, 2026)
Ushbu ishda hududlar oʻrtasidagi ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanish darajasidaginomutanosibliklarni aniqlashda raqamli monitoring tizimlaridan foydalanishmasalalari koʻrib chiqiladi. Tadqiqotda hududiy koʻrsatkichlarni yigʻish, tahlil qilishva baholash jarayonida zamonaviy raqamli texnologiyalarning ahamiyati yoritiladi.Raqamli monitoring tizimlari yordamida hududlar rivojlanishidagi farqlarni tezkoraniqlash va ularni kamaytirishga qaratilgan qarorlar qabul qilish imkoniyatlari tahlilqilinadi. Natijada, hududiy rivojlanishni samarali boshqarishda raqamli monitoringtizimlaridan foydalanish muhim omil ekanligi asoslab beriladi.