«YASHIL ENERGETIKA»DAN FOYDALANISHNING XORIJ TAJRIBASIVA OʻZBEKISTON AMALIYOTIDA JORIY ETISH YOʻLLARI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada «yashil energetika»dan foydalanishning xorij tajribasi vauni Oʻzbekiston Respublikasi amaliyotida joriy etish imkoniyatlari tahlil qilingan.Tadqiqotda 2020-2024 yillar davomida Xitoy, Germaniya, Hindiston va BirlashganArab Amirliklarida qayta tiklanuvchi energiya quvvatlarining oʻsish dinamikasistatistik maʼlumotlar asosida oʻrganildi. Quyosh fotoelektrik va shamol energetikasiboʻyicha jadvallar shakllantirilib, ularning oʻsish surʼatlari, institutsional mexanizmlariva investitsiya modellari tahlil qilindi. Maqolada xorij tajribasidan kelib chiqqan holdaOʻzbekiston sharoitida quyosh va shamol energetikasini bosqichma-bosqichkengaytirish, davlat-xususiy sheriklik mexanizmlarini takomillashtirish, tarmoqmodernizatsiyasi va energiya saqlash tizimlarini joriy etish boʻyicha ilmiy asoslangantakliflar ishlab chiqildi.