OLIY TAʼLIM TIZIMI BOSHQARUVIDA ZAMONAVIY RAHBARXODIMLARNI TAYYORLASH BOʻYICHA OʻZBEKISTON VA XORIJIYTAJRIBALAR TAHLILI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda bank sektorida mijoz tajribasini raqamli transformatsiyaasosida takomillashtirish jarayonlari tahlil qilindi. Omnikanal strategiyalarni joriy etishorqali xizmat koʻrsatish sifati, tezligi va moslashuvchanligi oshgani aniqlandi. Mobililova, internet-banking, call-markaz va oflayn xizmatlar integratsiyasi yagona mijozyoʻlini shakllantirgani kuzatildi. Sunʼiy intellekt, katta maʼlumotlar vaavtomatlashtirish texnologiyalarining qoʻllanilishi xizmat sifatini yaxshilagani vaoperatsion samaradorlikni oshirgani aniqlandi. Tadqiqot natijalari omnikanallikyondashuvi banklarning raqobatbardoshligini mustahkamlashda muhim omil ekaninikoʻrsatdi.