THE ROLE OF MARKETING IN THE PROCESS OF IMPROVINGPOPULATION WELFARE (Marketing Journal, 2026)
Ushbu maqolada marketingning aholi farovonligini oshirishdagi roli oʻrganiladi.Marketing strategiyalari, isteʼmolchilar xulq-atvori hamda ijtimoiy marketingkonsepsiyalarining aholining turmush darajasiga taʼsir koʻrsatish mexanizmlari tahlilqilinadi. Tadqiqotda Oʻzbekistonda marketing faoliyatining iqtisodiy oʻsish va ijtimoiyrivojlanishga qoʻshayotgan hissasi empirik jihatdan baholanadi. Natijalar samaralimarketing strategiyalari isteʼmolchilar qoniqishini oshirish, raqobatbardoshliknikuchaytirish va oxir-oqibat aholining hayot sifatini yaxshilashda muhim rol oʻynashinikoʻrsatadi. Olingan natijalar davlat siyosati va biznes amaliyotlari uchun amaliytavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.