BUXORO VILOYATIDA INKLYUZIV RIVOJLANISH STRATEGIYALARIVA ULARNING KAMBAGʻALLIKNI KAMAYTIRISHGA TAʼSIRI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda Buxoro viloyatida inklyuziv rivojlanish strategiyalariningkambagʻallikni kamaytirishga taʼsiri tahlil qilindi. Tahlil natijalari bandlikni oshirish,mikrobiznesni qoʻllab-quvvatlash, ijtimoiy himoya va taʼlimni rivojlantirish choralariijobiy samara berganini ko‘rsatdi. Hududda iqtisodiy barqarorlik mustahkamlandi,aholi daromadlari oshdi va daromad manbalari kengaydi. Inklyuziv yondashuvdoirasida ayollar, yoshlar va ijtimoiy himoyaga muhtoj guruhlar iqtisodiy faoliyatgajalb qilindi. Natijalar inklyuziv rivojlanish ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikni taʼminlashva kambagʻallikni qisqartirishda samarali mexanizm bo‘lganini tasdiqladi.