TURIZM QISHLOQLARINI RIVOJLANTIRISHNING XORIJIY TAJRIBASIVA UNI OʻZBEKISTON SHAROITIDA QOʻLLASH IMKONIYATLARI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada turizm qishloqlarini rivojlantirishning xorijiy tajribasi barqarorturizm nuqtai nazaridan tahlil qilinadi hamda uni Oʻzbekiston sharoitida qoʻllashimkoniyatlari ilmiy jihatdan asoslanadi. Tadqiqotning maqsadi Italiya, Ispaniya,Yaponiya va Janubiy Koreya misolida qishloq turizmini rivojlantirishninginstitutsional, infratuzilmaviy, boshqaruv va mehmondoʻstlikka oid mexanizmlarinitizimlashtirish hamda ularning Oʻzbekiston uchun mos elementlarini aniqlashdaniborat. Tadqiqotda qiyosiy tahlil, kontent tahlil, tizimli yondashuv va konseptualumumlashtirish usullaridan foydalanildi. Natijada xorijiy tajribada turizmqishloqlarining muvaffaqiyati qishloq resurslaridan foydalanishning oʻzi bilan emas,balki joylashtirish vositalari, mahalliy hamjamiyat ishtiroki, turistik manzilboshqaruvi, xizmatlar diversifikatsiyasi va barqarorlik mezonlari uygʻunligi bilanbelgilanadi, degan xulosa olindi.