TIJORAT BANKLAR AKTIVLARI SAMARADORLIGINING KONSEPTUAL ASOSLARINI TAKOMILLASHTIRISH YOʻLLARI (Marketing Journal, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy iqtisodiy sharoitda tijorat banklari aktivlari samaradorligini oshirishning konseptual asoslari va metodologik yondashuvlari tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida bank aktivlarining tarkibiy tuzilishi, ularning rentabellik darajasi hamda aktivlar sifatiga taʼsir etuvchi omillar tizimli tahlil qilingan. maqolada bank aktivlarini boshqarishda raqamli texnologiyalarni joriy etish, risklarni minimallashtirish va aktivlar portfelini diversifikatsiya qilish boʻycha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. 2020-2025 yillar kesimidagi statistik maʼlumotlar tahlili orqali bank tizimining moliyaviy barqarorligini taʼminlashda aktivlar samaradorligining oʻrni va istiqbolli koʻrsatkichlari yoritib berilgan.