OʻZBEKISTON RESPUBLIKASI TASHQI SAVDO FAOLIYATINI STATISTIK BAHOLASH (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda Oʻzbekiston Respublikasining tashqi savdo faoliyati statistik jihatdan baholandi. Ishda eksport, import va tashqi savdo aylanmasi koʻrsatkichlari tahlil qilindi. Statistik maʼlumotlar Milliy statistika qoʻmitasi va bojxona organlari manbalari asosida oʻrganildi. Tadqiqotda qiyosiy tahlil, guruhlash va umumlashtirish usullari qoʻllanildi. Tashqi savdo koʻrsatkichlarining oʻzgarish dinamikasi va tarkibiy tuzilmasi aniqlashtirildi. Natijalar tashqi savdoning iqtisodiy oʻsish va eksport salohiyatiga taʼsirini koʻrsatdi. Statistik yondashuv orqali tashqi savdo samaradorligini baholash imkoniyati asoslab berildi.