KORXONALAR INVESTITSIYA FAOLIYATINI FAOLLASHTIRISH ORQALI MOLIYAVIY BARQARORLIKNI KUCHAYTIRISH YOʻLLARI (Marketing Journal, 2026)
Ushbu maqolada korxonalarning investitsiya faoliyatini jadallashtirish orqaliularning moliyaviy barqarorligini taʼminlash va raqobatbardoshligini oshirishmasalalari tadqiq etilgan. Investitsiyalarning moliyaviy natijalarga taʼsiri tizimli tahlilqilinib, kapital qoʻyilmalarning samaradorligini baholash indikatorlari va ularnimaqbullashtirish yoʻllari taklif etilgan. Tadqiqot davomida investitsiya va moliyaviybarqarorlik oʻrtasidagi uzviy bogʻliqlikni ifodalovchi konseptual model ishlabchiqilgan boʻlib, u korxonalarning tashqi risklarga chidamliligini oshirishga xizmatqiladi.