HUDUDNING INVESTITSION RIVOJLANISHINI EKONOMETRIK MODELLASHTIRISH: NAMANGAN VILOYATI MISOLIDA (Marketing Journal, 2026)
Maqolada Namangan viloyatida investitsiya dasturlari samaradorligini baholashva prognozlash masalalari oʻrganilgan. 2010-2024 yillar maʼlumotlari asosidaekonometrik model ishlab chiqilgan. Model viloyatda bandlik, korxonalar soni va aholidaromadlarining asosiy kapitalga investitsiyalar hajmiga taʼsirini aniqlaydi. Tadqiqotnatijalariga koʻra, bandlik 1 foizga oshganda investitsiyalar 11,4 trillion soʻmgakoʻpayadi. 2025-2030 yillarga prognoz qilingan investitsiyalar hajmi 222,4 trillionsoʻmga yetishi kutilmoqda. Taklif etilayotgan baholash algoritmi Namangan viloyatihokimligi tomonidan joriy etilgan.