TOʻLOVLAR TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISHGA DOIR XALQARO AMALIYOTNI OʻZBEKISTONDA QOʻLLASH IMKONIYATLARI (Marketing Journal, 2026)
Ushbu maqolada toʻlov tizimlarini rivojlantirishning xalqaro tajribasi va ularniOʻzbekiston milliy iqtisodiyotiga tatbiq etish istiqbollari tadqiq etilgan. Tadqiqotjarayonida Yevropa Ittifoqining “Ochiq banking” (Open Banking) modeli, Hindistonva Braziliyaning tezkor toʻlov tizimlari tahlil qilinib, mahalliy bozor uchun eng maqbulyechimlar taklif etilgan. Maqolada raqamli soʻm (CBDC) va yagona QR-standartlarinijoriy etishning iqtisodiy samaradorligi, yashirin iqtisodiyotni qisqartirishdagi rolihamda kiberxavfsizlik masalalari ilmiy jihatdan asoslab berilgan.