OLIY TAʼLIM MUASSASALARIDA TALABALAR TAJRIBASINI BOSHQARISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARINI RIVOJLANTIRISH (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda oliy taʼlim muassasalarida talabalar tajribasini boshqarishningzamonaviy yondashuvlari oʻrganildi. Tadqiqot davomida talabalar jalb etilishi,akademik va ijtimoiy integratsiya, talaba ovozi hamda qoʻllab-quvvatlashxizmatlarining oʻzaro bogʻliqligi tahlil qilindi. Kahu, Nelson va Tinto nazariyalariasosida talabalar tajribasini boshqarishning konseptual modeli shakllantirildi. Xalqarosoʻrovnoma natijalari akademik qoʻllab-quvvatlash, taʼlim muhiti va talabalar bilanhamkorlik taʼlim sifati hamda qoniqish darajasiga ijobiy taʼsir koʻrsatganini tasdiqladi.Shuningdek, oʻquv tahlili va raqamli vositalardan foydalanish talabalar ehtiyojlarinianiqlash va boshqaruv qarorlarini takomillashtirish imkonini bergani aniqlandi.Tadqiqot natijalari talabalar markazlashgan boshqaruv mexanizmlarini rivojlantirishuchun amaliy asos yaratdi.