OʻZBEKISTON RESPUBLIKASI MINTAQALARI SANOATINI RIVOJLANTIRISH IMKONIYATLARI (Marketing Journal, 2026)
Maqolada mintaqa iqtisodiyoti, xususan, sanoatini rivojlantirishning ilmiynazariyjihatlari tadqiq qilingan. Oʻzbekiston mintaqalarida yirik sanoat korxonalaritomonidan sanoat mahsulotlarini ishlab chiqarish koʻrsatkichlari hajmining oʻzgarishi,Yalpi hududiy mahsulot hajmining dinamik oʻzgarishi va mamlakatimiz hududlaribo‘yicha aholi jon boshiga ishlab chiqarilgan sanoat mahsulotlari hajmi dinamikasitahlil qilingan. Tahlillar natijasida mamlakatimiz mintaqalarida sanoatinirivojlantirishga to‘sqinlik qilayotgan muammolar tizimlashtirilgan va ularni bartarafetishga qaratilgan ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.