MINTAQAVIY TURIZM SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING ICHKI ZAXIRALARIDAN FOYDALANISH (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada mintaqaviy turizm samaradorligini oshirishda ichkizaxiralardan foydalanish masalasi tahlil qilindi. Tadqiqotda QoraqalpogʻistonRespublikasi misolida turizm sohasining mavjud holati, rivojlanish omillari vamuammolari oʻrganildi. Ichki zaxiralar sifatida kadrlar salohiyati, infratuzilmaimkoniyatlari va boshqaruv jarayonlari baholandi. Mavsumiylikning salbiy taʼsirianiqlandi hamda uni kamaytirish yoʻllari asoslandi. Tahlil natijasida xizmatlar sifatinioshirish, infratuzilmani modernizatsiya qilish, ichki turizmni rivojlantirish va raqamlitexnologiyalarni joriy etish boʻyicha takliflar ishlab chiqildi. Tadqiqot natijalarimintaqaviy turizmni barqaror rivojlantirishga xizmat qilishi ko‘rsatildi.