HUDUDLARDA AGROTURIZMNI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI (Marketing Journal, 2026)
Maqolada hududlarda agroturizmni rivojlantirish mexanizmlari tizimli yondashuvasosida oʻrganildi. Tadqiqot davomida qishloq hududlarining turistik salohiyati,infratuzilma holati va xizmatlar sifati tahlil qilindi. Xalqaro tajriba asosidaagroturizmni rivojlantirishda innovatsion texnologiyalar, marketing va boshqaruvmexanizmlarining ahamiyati asoslandi. Zomin va Baxmal hududlari misolidaagroturizmni tashkil etish imkoniyatlari baholandi hamda uch bosqichli rivojlanishmodeli taklif etildi. Tadqiqot natijalariga koʻra, agroturizmni rivojlantirish mahalliybandlikni oshirish, daromad manbalarini diversifikatsiya qilish va hududiybarqarorlikni taʼminlashga xizmat qilgani aniqlandi. Amaliy tavsiyalar infratuzilmanirivojlantirish va boshqaruv tizimini takomillashtirishga yoʻnaltirildi.