SUGʻURTA KOMPANIYALARIDA RISK-BASED MANAGEMENT, ERM VA KOMPLAYENS-NAZORATGA ASOSLANGAN INTEGRATSIYALASHGAN BOSHQARUV KONSEPTSIYASI (Marketing Journal, 2026)
Ushbu maqolada sug‘urta kompaniyalarida risk-based management, EnterpriseRisk Management va komplayens-nazorat tizimlariga asoslangan integratsiyalashganboshqaruv konsepsiyasi tadqiq etildi. Tadqiqotda sug‘urta faoliyatiga xos moliyaviy,operatsion, regulyator va strategik risklarning o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilindi. Mazkuryondashuvlar yagona boshqaruv arxitekturasi doirasida birlashtirilganda risklarnianiqlash, baholash va monitoring qilish samaradorligi oshishi asoslandi. Shuningdek,komplayens-nazoratning normativ talablar bajarilishini ta’minlashdagi o‘rni yoritildi.Tadqiqot natijalari sug‘urta kompaniyalarida moliyaviy barqarorlikni mustahkamlash,kapitaldan foydalanish samaradorligini oshirish va boshqaruv qarorlarining sifatiniyaxshilashda integratsiyalashgan model muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatdi.