KORXONALARNING REKLAMA SIYOSATINI TAKOMILLASHTIRISHDA ISTEʼMOLCHILAR XULQ-ATVORININGTAʼSIR MEXANIZMLARI (Marketing Journal, 2026)
Maqolada korxonalarning reklama siyosatini takomillashtirishda isteʼmolchilarxulq-atvorining taʼsir mexanizmlari empirik asosda tahlil qilindi. Tadqiqot doirasida107 nafar respondent oʻrtasida oʻtkazilgan onlayn soʻrov natijalari asosida reklamaxabarining kognitiv, affektiv va konatif darajalarda qabul qilinishi baholandi. Reklamatushunarliligi yuqori, qiziqarliligi va sotib olishga taʼsiri oʻrtacha darajada ekanianiqlandi. Instagram asosiy reklama kanali sifatida ustunlik qilgani, aksiya vachegirmalar esa xarid qaroriga kuchli taʼsir koʻrsatgani kuzatildi. Mutaxassisishtirokidagi reklama eng yuqori ishonch darajasini namoyon etdi. Tadqiqot natijalariasosida reklama siyosatini segmentatsiyalash, affektiv komponentni kuchaytirish varaqamli kanallardan samarali foydalanish boʻyicha amaliy takliflar ishlab chiqildi.