PAXTA-TO‘QIMACHILIK KLASTERLARI SALOHIYATIDAN FOYDALANISH KO‘RSATKICHLARINI BAHOLASH (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston hududlarida paxta-to‘qimachilik klasterlarisalohiyatidan foydalanish darajasi baholandi. Tadqiqotda ishlab chiqarish, moliyaviy,eksport, innovatsion va ijtimoiy ko‘rsatkichlar asosida klaster faoliyati tahlil qilindi.Statistik ma’lumotlar va hisoblash usullari orqali klasterlarning samaradorlik darajalarianiqlanib, hududlar kesimida farqlar baholandi. Natijalar ayrim hududlarda yuqorisamaradorlikka erishilganini, boshqalarida esa foydalanilmagan imkoniyatlarmavjudligini ko‘rsatdi. Integral baholash asosida klasterlar rivojlanish darajasitasniflandi hamda ularning samaradorligini oshirish yo‘nalishlari belgilandi.