TURIZM QISHLOQLARINI RIVOJLANTIRISHNING XORIJIY TAJRIBASI VA UNI O‘ZBEKISTON SHAROITIDA QO‘LLASH IMKONIYATLARI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada turizm qishloqlarini rivojlantirishning xorijiy tajribasi va uniO‘zbekiston sharoitida qo‘llash imkoniyatlari tahlil qilindi. Tadqiqotda Italiya,Yaponiya, Ispaniya va Janubiy Koreya modellari qiyosiy o‘rganildi. Ularning asosiyjihatlari sifatida joylashtirish tizimi, mahalliy hamjamiyat ishtiroki, xizmatlarintegratsiyasi va barqaror boshqaruv mexanizmlari ajratib ko‘rsatildi. Olingan natijalarqishloq turizmi resurslarga emas, balki kompleks xizmatlar tizimiga asoslanishinitasdiqladi. Shuningdek, O‘zbekistonning mavjud normativ bazasi xorijiy tajribanimoslashtirish uchun muhim asos ekani aniqlandi. Tadqiqot natijasida turizmqishloqlarini klasterlash, xizmatlar paketini kengaytirish va barqarorlik indikatorlarinijoriy etish bo‘yicha takliflar ishlab chiqildi.