MINTAQALARDA TIBBIY TURIZMNI RIVOJLANTIRISHDA SOLIQ VA BOJXONA IMTIYOZLARINING TAʼSIRI (Marketing Journal, 2026)
Annotatsiyada mintaqalarda tibbiy turizmni rivojlantirishda soliq va bojxonaimtiyozlarining ta’siri ilmiy asosda o‘rganildi. Xalqaro va milliy manbalar asosidatibbiy xizmatlar eksportining iqtisodiy o‘sishga ta’siri baholandi. Janubi-Sharqiy Osiyodavlatlari tajribasida qo‘llanilgan imtiyozlar tizimi tahlil qilindi hamda O‘zbekistonhududlarining institutsional imkoniyatlari aniqlandi. Erkin iqtisodiy hududlardagifoyda solig‘i imtiyozlari, mulk va yer solig‘idan ozod qilish hamda bojxona to‘lovlarinibekor qilish choralarining tibbiy klasterlar shakllanishiga ta’siri asoslandi. Statistikma’lumotlar asosida tibbiy turistlar oqimining o‘sish dinamikasi yoritildi. Olingannatijalar asosida imtiyozlarni mintaqalar kesimida qo‘llash bo‘yicha amaliy tavsiyalarishlab chiqildi.