MINTAQALARDA SANOAT KORXONALARI RAQOBATBARDOSHLIGINI OSHIRISHNING TASHKILIY-IQTISODIY OMILLARI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada mintaqalardagi sanoat korxonalari raqobatbardoshliginioshirishning tashkiliy-iqtisodiy omillari tahlil qilindi. Tadqiqotdaraqobatbardoshlikning nazariy yondashuvlari, sanoat korxonalari faoliyatiga taʼsiretuvchi ichki va tashqi omillar hamda hududiy rivojlanish xususiyatlari oʻrganildi.Tizimli yondashuv, omilli tahlil, taqqoslash va mantiqiy umumlashtirish usullaridanfoydalanildi. Natijalar ishlab chiqarish samaradorligi, moliyaviy barqarorlik,boshqaruv sifati, infratuzilma taʼminoti va eksport salohiyati korxonalarraqobatbardoshligini belgilovchi asosiy omillar ekanini koʻrsatdi. Shuningdek, raqamliboshqaruv tizimlari va innovatsion texnologiyalarni joriy etish sanoat korxonalarininguzoq muddatli raqobat ustunligini kuchaytirgani asoslandi. Tadqiqot yakunida sanoatkorxonalari samaradorligini oshirish boʻyicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.