INSTITUTSIONAL TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA HUDUDIY IQTISODIY MUNOSABATLARNING MINTAQALAR MOLIYAVIY BARQARORLIGIGA TAʼSIRINI BAHOLASH (Marketing Journal, 2026)
Maqolada institutsional transformatsiya sharoitida hududiy iqtisodiymunosabatlarning mintaqalar moliyaviy barqarorligiga taʼsiri ilmiy jihatdanbaholangan. Tadqiqotda hududlararo iqtisodiy aloqalar, fiskal mustaqillik, mahalliybyudjet daromadlari, transferlarga qaramlik va investitsion faollik oʻrtasidagi sababoqibatbogʻliqliklari tahlil qilindi. Institutsional mexanizmlarning samaradorligimintaqaviy moliyaviy barqarorlikni taʼminlovchi asosiy omil sifatida asoslangan.Maqolada hududiy boshqaruv sifatini oshirish, resurslar taqsimotini optimallashtirishva moliyaviy mustaqillikni kuchaytirish boʻyicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlabchiqildi.