TAʼLIM MOLIYASINI DIVERSIFIKATSIYA QILISH ORQALI INSON KAPITALI SAMARADORLIGI VA IQTISODIY OʻSISHNI TAʼMINLASH (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada taʼlim moliyasini diversifikatsiya qilish orqali inson kapitalisamaradorligini oshirish va iqtisodiy oʻsishni taʼminlash masalalari tadqiq etildi.Tadqiqotda davlat byudjeti, xususiy sektor, xalqaro grantlar, davlat-xususiy sheriklikva innovatsion moliyalashtirish mexanizmlarining taʼlim tizimiga taʼsiri iqtisodiyjihatdan baholandi. Taʼlim xarajatlari, oliy taʼlim qamrovi, maktabgacha taʼlimrivojlanishi hamda bozor asosidagi taʼlim xizmatlari koʻrsatkichlari tahlil qilindi.Natijalarda taʼlimni moliyalashtirish manbalarini diversifikatsiya qilish inson kapitalisifati, mehnat unumdorligi va hududiy iqtisodiy rivojlanish bilan bevosita bogʻliqligiasoslandi. Moliyaviy avtonomiya, natijaviy monitoring va taʼlim sifati indikatorlarinikuchaytirish boʻyicha ilmiy xulosalar ishlab chiqildi.