KORPORATIV TUZILMALARNING INNOVATSION SALOHIYATNI RIVOJLANTIRISHDA INSTITUTSIONAL MUHIT VA BOZOR RAQOBATINING KOMPLEMENTAR TAʼSIRI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada korporativ tuzilmalarning innovatsion salohiyatnirivojlantirishga taʼsir etuvchi institutsional muhit va bozor raqobatining komplementarxususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda institutsional sifat, raqobat intensivligi hamdakorporativ innovatsion faoliyat oʻrtasidagi sabab-oqibat bogʻliqlari nazariy va amaliyjihatdan yoritilgan. Innovatsion rivojlanishda transaksion xarajatlar, korporativboshqaruv sifati va texnologik moslashuvchanlikning ahamiyati ochib berilgan.Tadqiqot natijalari samarali institutsional tizim va sogʻlom raqobat muhiti korporativinnovatsion salohiyatni oshirishning asosiy determinantlari ekanligini koʻrsatadi.