INTERNET OF THINGS (IOT) TEXNOLOGIYALARINING RAQAMLI TRANSFORMATSIYA JARAYONLARIDAGI AHAMIYATI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada Internet of Things (IoT) texnologiyalarining raqamlitransformatsiya jarayonlaridagi ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqotda IoTtexnologiyalarining sanoat, qishloq xoʻjaligi, transport va logistika, sogʻliqni saqlash,qurilish hamda taʼlim sohalaridagi amaliy qoʻllanilishi oʻrganilgan. IoT asosida ishlabchiqarish jarayonlarini avtomatlashtirish, resurslardan samarali foydalanish,xarajatlarni kamaytirish va boshqaruv tizimlarini optimallashtirish imkoniyatlaribaholangan. Global IoT bozori rivojlanish tendensiyalari hamda Oʻzbekistonda ushbutexnologiyalarni joriy etish uchun mavjud raqamli infratuzilma imkoniyatlari tahlilqilingan. Tadqiqot natijalarida IoT texnologiyalari iqtisodiyotning turli tarmoqlaridasamaradorlikni oshiruvchi va raqamli iqtisodiyotni rivojlantiruvchi muhim omilsifatida baholangan.