KICHIK BIZNES SUBYEKTLARI FAOLIYATIGA XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB ETISHNING INSTITUTSIONAL MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada kichik biznes subyektlari faoliyatiga xorijiy investitsiyalarnijalb etishning institutsional mexanizmlarini takomillashtirishning ilmiy asoslari tahlilqilindi. Tadqiqot davomida Namangan viloyati misolida 2017-2024-yillardagi xorijiyinvestitsiyalar oqimi, kichik biznesning investitsion faolligi, bandlik va eksportkoʻrsatkichlari oʻrganildi. Xorijiy kapitalning kichik biznes subyektlarisamaradorligiga taʼsiri statistik va korrelyatsion tahlil usullari yordamida baholandi.Tadqiqot natijalari xorijiy investitsiyalar kichik biznesning texnologik yangilanishi,ishlab chiqarish samaradorligi va eksport salohiyatini oshirishda muhim omilboʻlganini koʻrsatdi. Investitsion Samaradorlik Indeksi modeli ishlab chiqildi hamdahududiy investitsion siyosatni takomillashtirish boʻyicha ilmiy-amaliy takliflarshakllantirildi.