BOZOR INFRATUZILMASI RIVOJLANISHINING CHORVACHILIK MAHSULOTLARI ISHLAB CHIQARISH VA EKSPORT HAJMIGA -TAʼSIRINI BAHOLASH (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada bozor infratuzilmasi rivojlanishining chorvachilik mahsulotlariishlab chiqarish hajmi va eksport salohiyatiga taʼsiri iqtisodiy jihatdan baholangan.Tadqiqotda logistika tizimi, veterinariya xizmatlari, saqlash infratuzilmasi, transportxarajatlari hamda savdo mexanizmlarining chorvachilik tarmogʻi samaradorligigataʼsiri tahlil qilingan. Eksport raqobatbardoshligini oshirishda infratuzilmaviyomillarning ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijalari bozor infratuzilmasiningrivojlanishi mahsulot tannarxini kamaytirishi, ishlab chiqarish samaradorliginioshirishi va eksport hajmini kengaytirishini koʻrsatgan. Maqolada tarmoqnirivojlantirish boʻyicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.