“RAQAMLI HUKUMAT LOYIHALARINI BOSHQARISH MARKAZI” DAVLAT MUASSASASINING RAQAMLI XIZMATLAR FAOLIYATINI BAHOLASH (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada “Raqamli hukumat loyihalarini boshqarish markazi” davlatmuassasasining raqamli xizmatlar faoliyati samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqotdadavlat xizmatlarini raqamlashtirish jarayonlari, elektron platformalar faoliyati, ERP vasunʼiy intellekt texnologiyalarini joriy etish natijalari oʻrganilgan. My.gov.uz portalixizmatlari, foydalanuvchi murojaatlari va xalqaro reytinglar asosida raqamli boshqaruvtizimining rivojlanish dinamikasi baholangan. Tahlillar natijasida raqamlixizmatlarning tezkorligi, shaffofligi va iqtisodiy samaradorligi oshgani aniqlangan.AKT sohasida bandlikning ortishi, xizmatlar koʻlamining kengayishi va davlatxizmatlari sifatining yaxshilangani asoslab berilgan. Tadqiqot yakunida raqamliinfratuzilmani rivojlantirish, innovatsion texnologiyalarni keng joriy etish va xizmatlarintegratsiyasini kuchaytirish boʻyicha takliflar ishlab chiqilgan.