TAʼLIM MUASSASALARIDA STRATEGIK BOSHQARUVNI TAKOMILLASHTIRISHNING INTEGRATSIYALASHGAN MODELI: KPI,RACI VA RAQAMLI DASHBOARD MEXANIZMLARI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada taʼlim muassasalarida strategik boshqaruvnitakomillashtirishning integratsiyalashgan modeli ishlab chiqildi. Tadqiqotda KPIpasporti, RACI matritsasi, raqamli dashboard, risk reyestri va PDCA sikli asosidaboshqaruv mexanizmlari tizimlashtirildi. Strategik maqsadlarni indikatorlar, masʼullar,monitoring jarayoni va tuzatish qarorlari bilan bogʻlash orqali boshqaruvsamaradorligini oshirish yoʻllari asoslandi. Model SWOT tahlili, SMART maqsadlarva raqamli monitoring vositalari asosida shakllantirildi. Tadqiqot natijalari strategikrejalashtirishni formal hujjat darajasidan amaliy boshqaruv tizimiga oʻtkazish imkoninibergan. Taklif etilgan mexanizmlar taʼlim sifati monitoringini kuchaytirish,bitiruvchilar bandligini yaxshilash, masʼuliyatni aniqlashtirish va boshqaruvqarorlarining shaffofligini oshirishga xizmat qilgan.