OʻZBEKISTON POROLON BOZORI RIVOJLANISHINING MARKETING TAHLILI VA RAQOBATBARDOSHLIKNI OSHIRISH YOʻLLARI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston porolon bozori rivojlanishining asosiytendensiyalari, marketing muhiti va raqobatbardoshlik omillari ilmiy tahlil qilindi.Tadqiqot davomida global poliuretan koʻpik bozori dinamikasi, isteʼmolchilar talabi,ekologik marketing strategiyalari va mahsulot differensiyalashuvining zamonaviyyoʻnalishlari oʻrganildi. “Egida Simakh Phars” korxonasi misolida Porterning beshtakuch modeli va SWOT tahlili asosida korxonaning bozor pozitsiyasi baholandi.Tahlillar natijasida mahsulot sifati, ortopedik xususiyatlar, ekologik xavfsizlik varaqamli marketing kommunikatsiyalari korxona raqobatbardoshligining asosiyomillari ekanligi aniqlandi. Shuningdek, ijtimoiy tarmoqlar marketingi, premiummahsulotlar segmentini rivojlantirish va ekologik mahsulotlarni bozorda joylashtirishistiqbolli yoʻnalish sifatida baholandi. Tadqiqot natijalari porolon sanoatida marketingstrategiyalarini takomillashtirish va korxonalarning bozor ulushini oshirish boʻyichaamaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qildi.