АYOLLAR TADBIRKORLIGINI RIVOJLANTIRISHNING ILGʻOR XORIJIY TAJRIBASI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada ayollar tadbirkorligini rivojlantirishning ilgʻor xorijiytajribalari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida Germaniya, Yaponiya, Xitoy, Tailand vaQozogʻistonda ayollar biznesini qoʻllab-quvvatlashning institutsional, moliyaviy vainnovatsion mexanizmlari oʻrganilgan. Ayollar tadbirkorligini rivojlantirishdakreditlash, mentorlik, raqamli texnologiyalar, biznes inkubatorlar va davlatdasturlarining ahamiyati baholangan. Oʻzbekistonda xizmatlar sohasida ayollartadbirkorligini rivojlantirish boʻyicha mavjud imkoniyatlar hamda xorijiy tajribanimilliy amaliyotga moslashtirish yoʻnalishlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijasidaayollar tadbirkorligini qoʻllab-quvvatlash iqtisodiy faollikni oshirish, bandliknitaʼminlash va gender tengligini mustahkamlashga xizmat qilishi aniqlangan.