TURISTIK MANZIL IMIJINI SHAKLLANTIRISHDA MARKETING-MIKS (7P) MODELINING NAZARIY ASOSLARI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada turistik manzil imijini shakllantirishda marketing-miksning 7Pmodeli nazariy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida turistik imijning kognitiv,affektiv va umumiy komponentlari hamda ularning turistlar tashrif niyatiga ta’sirio‘rganilgan. Marketing-miks elementlari - mahsulot, narx, joy, reklama, odamlar,jarayon va fizik muhitning turistik manzil imijini shakllantirishdagi o‘rni asoslabberilgan. Baloglu va McCleary modeli hamda xizmatlar marketingi konsepsiyasiasosida konseptual model ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijasida O‘zbekiston turizmiuchun tarixiy meros, mehmondo‘stlik va raqamli marketing vositalari strategik imijresurslari sifatida baholangan. Ijtimoiy tarmoqlar va influencer marketing turistlarningkognitiv va affektiv imijini mustahkamlovchi samarali vosita ekani aniqlangan.