PUL MABLAG‘LARI HISOBINI TASHKIL ETISHNING SAMARADORLIGI TAHLILI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada korxonalarda pul mablag‘lari hisobini tashkil etishsamaradorligi tahlil qilindi. Tadqiqot davomida pul mablag‘lari aylanishi, likvidlikdarajasi, operatsion pul oqimlari va rejalashtirish sifati bilan bog‘liq ko‘rsatkichlaro‘rganildi. Natijalarda hisob jarayonlarini raqamlashtirish, ichki nazorat tiziminitakomillashtirish va pul oqimlarini samarali boshqarish moliyaviy barqarorliknimustahkamlagani aniqlandi. pul mablag‘lari hisobi samaradorligini baholash uchuntaklif etilgan integral indeks boshqaruv qarorlarining sifatini oshirishga xizmat qilganiasoslandi.