KORXONALAR FAOLIYATIDA AXBOROT TIZIMLARIDAN FOYDALANISHNING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada korxonalar faoliyatida axborot tizimlaridan foydalanishningilmiy-nazariy asoslari tahlil qilindi. Tadqiqotda ERP, CRM, BI tizimlari, bulutlitexnologiyalar va raqamli transformatsiya vositalarining boshqaruv samaradorligigata’siri o‘rganildi. Tahlil natijalari axborot tizimlari ma’lumotlarni qayta ishlashtezligini oshirgani, resurslardan foydalanishni optimallashtirgani va boshqaruvqarorlarini qabul qilish sifatini yaxshilaganini ko‘rsatdi. Korxonalarningraqobatbardoshligi, innovatsion faolligi va xizmat ko‘rsatish sifati mustahkamlanganianiqlandi. Tadqiqot raqamli texnologiyalarni joriy etish korxonalarning barqarorrivojlanishi hamda iqtisodiy samaradorligini oshirishda muhim omil bo‘lganini asoslabberdi.