MOLIYAVIY SAVODXONLIK DARAJASINING KIBERFIRIBGARLIKDAN HIMOYALANISHGA TA’SIRI O‘ZBEKISTON MISOLIDA PEST TAHLILI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda moliyaviy savodxonlik darajasining kiberfiribgarlikdan himoyalanishga taʼsiri PEST tahlili asosida oʻrganildi. Tadqiqotdaplastik karta va mobil toʻlovlardan foydalanish jarayonida yuzaga keladigan siyosiy,iqtisodiy, ijtimoiy va texnologik omillar tahlil qilindi. Natijalar anʼanaviy moliyaviybilimlar bilan bir qatorda raqamli xavfsizlik koʻnikmalari ham fuqarolarning firibgarlikxavfini kamaytirishda muhim ahamiyatga ega boʻlganini koʻrsatdi. Shuningdek,banklar, davlat institutlari va foydalanuvchilar oʻrtasidagi hamkorlik moliyaviyhimoya madaniyatini mustahkamlashga xizmat qilgani asoslandi.