ELEKTRON TIJORAT TIZIMINING BARQAROR RIVOJLANISH JARAYONLARINI PANEL MA’LUMOTLAR ASOSIDA DINAMIK BAHOLASH VA PROGNOZLASH (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda elektron tijorat tizimida barqaror rivojlanish jarayonlari panelmaʼlumotlar asosida dinamik baholandi va prognoz qilindi. Tadqiqot davomidainternet qamrovi, aholi daromadlari, logistika infratuzilmasi va raqamli texnologiyalarkabi omillarning elektron tijorat rivojlanishiga taʼsiri ekonometrik usullar yordamidaoʻrganildi. Dinamik panel model natijalari elektron tijorat tizimi barqaror oʻsishtendensiyasiga ega ekanligini hamda avvalgi davr natijalari keyingi rivojlanishgasezilarli taʼsir koʻrsatganini tasdiqladi. Tahlillar elektron tijorat hajmi, internetfoydalanuvchilari soni va mobil ulanishlar koʻrsatkichlari izchil oshganini koʻrsatdi.Tadqiqot yakunida elektron tijoratning uzoq muddatli rivojlanishini taʼminlashboʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.