TOʻQIMACHILIK SANOATIDA INVESTITSION LOYIHALAR SAMARADORLIGINI TEXNOLOGIK VA INSTITUTSIONAL OMILLAR ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada toʻqimachilik sanoatida investitsion loyihalarning texnologikmodernizatsionva institutsional samaradorlik modelini takomillashtirish masalalaritadqiq etilgan. Tadqiqotda investitsion loyihalarning ishlab chiqarish samaradorligi,eksport salohiyati, texnologik yangilanish va sanoat raqobatbardoshligiga taʼsiri tahlilqilingan. Institutsional qoʻllab-quvvatlash, innovatsion boshqaruv va sanoat klasterlarifaoliyatining investitsion samaradorlikka taʼsiri baholangan. Tadqiqot natijasidatoʻqimachilik sanoatida investitsion resurslardan samarali foydalanish, texnologiktransformatsiyani jadallashtirish va sanoat infratuzilmasini takomillashtirish boʻyichailmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.