DAVLAT-XUSUSIY SHERIKLIK ASOSIDA OILAVIY BIZNES EKOTIZIMINI TRANSFORMATSIYALASH VA INKLYUZIV IQTISODIY RIVOJLANISHNI TAʼMINLASH MEXANIZMLARI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada davlat-xususiy sheriklik asosida oilaviy biznes ekotiziminitransformatsiyalash va inklyuziv iqtisodiy rivojlanishni taʼminlash mexanizmlaritadqiq etilgan. Tadqiqotda oilaviy tadbirkorlikning iqtisodiy barqarorlik, bandlik vakambagʻallikni qisqartirishdagi oʻrni tahlil qilingan. Davlat-xususiy sheriklikninginstitutsional imkoniyatlari, innovatsion moliyalashtirish mexanizmlari hamdahududiy biznes infratuzilmasining oilaviy biznes rivojiga taʼsiri baholangan. Tadqiqotnatijasida oilaviy biznes ekotizimini rivojlantirish, inklyuziv bandlikni oshirish vahududiy iqtisodiy faollikni kuchaytirishga qaratilgan ilmiy-amaliy takliflar ishlabchiqilgan.