STRATEGIC MARKETING, STUDENT ATTRACTION, AND FINANCIAL SUSTAINABILITY IN UNIVERSITIES: EVIDENCE FROM UZBEKISTAN AND CENTRAL ASIA (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda Oʻzbekiston va Markaziy Osiyo oliy taʼlim muassasalaridastrategik marketingning talabalarni jalb etish, institutsional reputatsiya hamdamoliyaviy barqarorlikka taʼsirini oʻrganilgan. Raqobatning kuchayishi, demografikoʻsish, xalqaro integratsiya va xususiy sektor kengayishi sharoitida universitetlarbozorga yoʻnaltirilgan strategiyalarni qoʻllashi zarur. Tadqiqot oliy taʼlim marketinginazariyasi, brending modellari va institutsional barqarorlik konsepsiyalari asosida olibborildi. Natijalar strategik marketing talabalar sonining oshishi, kontrakt tushumlaribarqarorligi, brend obroʻsi va manfaatdor tomonlar bilan aloqalarni yaxshilashga ijobiytaʼsir koʻrsatishini aniqladi. Raqamli marketing, universitet brendinggi va xizmat sifatiboshqaruvi eng muhim omillar sifatida baholandi. Tadqiqotda universitet rahbarlarihamda siyosatchilar uchun amaliy takliflar berilgan.