ELEKTRON TIJORAT PLATFORMALARINING MAʼLUMOTLAR HIMOYASI VA XAVFSIZLIK TAHLILI (Marketing Journal, 2025)
Maqola elektron tijorat platformalarining xavfsizlik jihatlarini tahlil qilingan. Kiberhujumlar, maʼlumotlar maxfiyligi va firibgarlik kabi tahdidlarning turlari va tasnifi koʻrib chiqiladi. Shifrlash protokollari, koʻp faktorli autentifikatsiya, toʻlov shlyuzlari va boshqa xavfsizlik tizimlarining roli yoritildi. Mijozlar ishonchini oshirish, raqobatbardoshlikni taʼminlash va iqtisodiy samaradorlikka erishish uchun xavfsizlik choralarining ahamiyati taʼkidlanadi. Oʻzbekistonda huquqiy bazani takomillashtirish va raqamli savodxonlikni oshirish boʻyicha tavsiyalar berildi.