BARQAROR IMIJ YARATISHDA YASHIL MARKETINGNING ROLI (Marketing Journal, 2025)
Ushbu maqola zamonaviy biznes muhitida dolzarb boʻlib kelayotgan yashil brending konsepsiyasini va uning barqaror korporativ imij yaratishdagi rolini tahlil qilingan. Yashil brendingning mohiyati, marketing strategiyalarida ekologik masʼuliyatni integratsiya qilish usullari va turli kompaniyalarda amalga oshirilayotgan tajribalar koʻrib chiqildi. Patagonia, Unilever, Tesla, IKEA va Interface kabi global brendlar misolida yashil brending strategiyalarining institutsional modellari va natijalari oʻrganiladi. Marketing kommunikatsiyalarining ahamiyati va yashil brendingning afzalliklari, masalan, isteʼmolchi sodiqligini oshirish, bozor ulushini kengaytirish va investitsiyalarni jalb qilish kabi jihatlar taʼkidlangan.