TOʻQIMACHILIK KORXONALARIDA BARQAROR RIVOJLANISH MAQSADLARIGA ERISHISH BOʻYICHA MARKETING STRATEGIYALARIDAN FOYDALANISH (Marketing Journal, 2025)
Mazkur tezisda to‘qimachilik korxonalarida barqaror rivojlanish maqsadlariga erishishda yashil marketing strategiyalarining o‘rni tahlil qilingan. Yashil marketing konsepsiyasining mohiyati, uning iste’molchi xatti-harakatlari va raqobatbardoshlikka ta’siri, ekologik mahsulot dizayni, yashil narxlash, tarqatish va kommunikatsiya siyosati bilan uyg‘unligi yoritilgan. O‘zbekiston sharoitida an’anaviy marketingdan ekologik yondashuvga o‘tish zarurati asoslab beriladi.