YASHIL IQTISODIYOT SHAROITIDA MARKETING KONSEPSIYALARINI QOʻLLASH: XALQARO TAJRIBA VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR (Marketing Journal, 2025)
Ushbu maqolada mashinasozlik sanoatini rivojlantirishda yashil investitsiyalarni jalb etish va ularning ekologik barqarorlik, yashil texnologiyalar hamda iqtisodiy o‘sishga ta’siri tahlil qilinadi. AQSH, Yevropa va O‘zbekiston tajribasi asosida yashil iqtisodiyotga o‘tishdagi samarali mexanizmlar, jumladan, “Kelajak uchun sarmoya” dasturining nazariy asoslari ochib berilgan. Tadqiqotda yashil transport, chiqindisiz ishlab chiqarish va barqaror investitsiya muhitining ahamiyati asoslab beriladi.