TIJORAT BANKLARIDA RAQAMLI MARKETING STRATEGIYALARIDAN FOYDALANISH ORQALI RAQOBATBARDOSHLIKNI OSHIRISH (Marketing Journal, 2025)
Ushbu tadqiqot tijorat banklarining raqobatbardoshligini oshirishda raqamli marketing strategiyalarining rolini tahlil qilishga qaratilgan. Tadqiqot doirasida jahon bank sektorida qoʻllaniladigan zamonaviy raqamli marketing usullari, sunʼiy intellekt asosidagi mijozlarga xizmat koʻrsatish tizimlari, ijtimoiy tarmoqlar marketingi va kontent marketing strategiyalarining samaradorligi baholangan. Natijalar shuni koʻrsatadiki, raqamli marketing vositalari mijozlarni jalb qilish xarajatlarini sezilarli darajada kamaytiradi va mijozlar sodiqligini oshiradi. Tadqiqot Oʻzbekiston tijorat banklari uchun amaliy tavsiyalarni taqdim etadi.