BARQAROR BIZNES MODELLARI ORQALI ISTEʼMOLCHILARNING EKOLOGIK MADANIYATINI RIVOJLANTIRISH (Marketing Journal, 2025)
Ushbu maqolada barqaror biznes modellari orqali isteʼmolchilarning ekologik madaniyatini rivojlantirish nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda xalqaro tajribalar, Oʻzbekiston sharoitidagi amaliyotlar hamda isteʼmolchilarning ekologik qarorlarini shakllantirishga taʼsir etuvchi omillar oʻrganildi. Natijalar shuni koʻrsatadiki, barqaror biznes modellari nafaqat iqtisodiy samaradorlikni taʼminlaydi, balki isteʼmolchilarda ekologik masʼuliyatni kuchaytiradi. Xulosa sifatida davlat qoʻllab-quvvatlovi, ekologik sertifikatlash tizimi va “yashil” marketing strategiyalarini kengaytirish boʻyicha tavsiyalar ishlab chiqildi.