YASHIL IQTISODIYOT SHAROITIDA QURILISH MATERIALLARI ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA MARKETING YONDASHUVLARI (Marketing Journal, 2025)
Maqolada qurilish materiallari ishlab chiqarishda resurs tejash va yashil marketing integratsiyasining dolzarbligi yoritilgan. Jahon tajribasi, jumladan Yevropa Ittifoqi, AQSh va Xitoy amaliyotlari Oʻzbekiston sharoiti bilan qiyoslab tahlil qilinadi. Tadqiqotda statistik va qiyosiy tahlillar, marketing konsepsiyalarini oʻrganish va soʻrovnoma natijalariga asoslangan xulosalar berilgan. Natijalar shuni koʻrsatadiki, Oʻzbekistonda qayta ishlangan xomashyo ulushi rivojlangan mamlakatlarga nisbatan past boʻlsa-da, innovatsion texnologiyalarni joriy etish va yashil marketing strategiyalarini qoʻllash orqali qurilish materiallari ishlab chiqarish samaradorligini oshirish imkoniyati mavjud.