KORPORATIV STRATEGIYA YO‘NALISHI SIFATIDA KAPITAL BOZORI INSTRUMENTLARIDAN FOYDALANISH (Marketing Journal, 2025)
Ushbu tezisda kapital bozori instrumentlaridan korporativ strategiya yo‘nalishida foydalanish masalasi tahlil qilingan. Investorlar faoliyatidagi asosiy muammolar, xususan axborot tanqisligi, past likvidlilik va institutsional himoyaning yetarli emasligi ko‘rsatib o‘tilgan. Aksiyalar va obligatsiyalar bozorining holati statistik tahlil qilinib, uzoq muddatli moliyaviy barqarorlikni ta’minlash uchun xorijiy institutsional investorlar ishtirokining ahamiyati asoslab berilgan.