HUDUDIY INVESTITSIYA RESURSLARIDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI: NAMANGAN VILOYATI TUMANLARI MISOLIDA (Marketing Journal, 2025)
Mazkur tadqiqotda Namangan viloyati tumanlarida investitsiya resurslaridan foydalanish samaradorligi iqtisodiy-statistik va ekonometrik yondashuvlar asosida baholandi. Tadqiqot davomida investitsiya resurslarining iqtisodiy qaytimi, hududlar kesimidagi samaradorlik darajasi hamda unga taʼsir etuvchi omillar DEA va regressiya modellari yordamida tahlil qilindi. Natijalar investitsiya samaradorligi infratuzilma rivoji, inson kapitali va bozor imkoniyatlari bilan chambarchas bogʻliqligini koʻrsatdi. Hududiy xususiyatlarni hisobga olgan holda investitsiya siyosatini takomillashtirish iqtisodiy natijadorlikni oshirishning muhim omili ekanligi asoslandi.