OLIY TAʼLIM MUASSASALARIDA BOSHQARUV SAMARADORLIGINI OSHIRISHG NAZARIY USLUBIY JIHATLARI (Marketing Journal, 2025)
Mazkur ilmiy tadqiqot ishida oliy taʼlim muassasalarida boshqaruv samaradorligini oshirishning nazariy-uslubiy jihatlari kompleks ravishda tahlil qilingan. Tadqiqotda oliy taʼlim muassasalari boshqaruvining nazariy asoslari, samarali boshqaruvning zamonaviy konsepsiyalari, xorijiy va mahalliy olimlarning mazkur sohaga oid ilmiy qarashlari hamda oliy taʼlim tizimida amalga oshirilayotgan institutsional islohotlar oʻrganilgan. Tadqiqotda oliy taʼlim tizimidaKuzatilgan miqdoriy oʻsish tahlil qilinib, oliy taʼlim muassasalari soni, talabalar kontingenti, qabul koʻrsatkichlari va bitiruvchilar sonining oshishi ijobiy tendensiya sifatida baholangan. Biroq tahlil natijalari talabalar sonining jadal oʻsishi professor-oʻqituvchilar salohiyati, infratuzilma imkoniyatlari va taʼlim sifati koʻrsatkichlari bilan har doim ham mutanosib emasligini koʻrsatdi. Raqamli boshqaruv tizimlarining yetarlicha integratsiyalashmaganligi, strategik boshqaruv mexanizmlari hamda xalqaro raqobatbardoshlikni oshirish boʻyicha takliflar ilgari surildi.